English (United Kingdom)Turkish (Turkiye)
banner kayit2

banner kayitliste

 burdur
tsf logo_2015
gsb logo 2019
bahce 150
Burdur Gölü Uluslararası 3. Açık Satranç Turnuvası Başladı...
burdur 1Burdur Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu işbirliği ile düzenlenen 3. Burdur Gölü Uluslararası Açık Satranç Turnuvası, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz'in ilk hamlesiyle başladı.

6 gün sürecek turnuvanın açılışına Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran, Belediye Başkan Yardımcısı ve TSF Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Başgül, TSF Asbaşkanı Halil Hilmi Darı, Bahçeşehir Koleji Kurucu Müdürü Osman Çoban ve TSF Burdur İl Temsilcisi Şükrü Şener katıldı. Turnuvanın açılışında ilk hamleyi Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz yaptı.

Turnuvanın açılış töreninde konuşan Başkan Ercengiz, "Burdur Gölü'ne dikkati çekmek için düzenlediğimiz satranç turnuvasının bu yıl 3'üncüsüne ev sahipliği yapıyoruz. İlk yıllarda mütevazi bir şekilde gerçekleştirdiğimiz turnuvamızda hedeflerimizi büyüttük. Bu yıl 5 ülkeden 10'u görme engelli 325 sporcu ile dev bir organizasyona imza atıyoruz. Satrancın birleştirici gücünden yararlanıp gölümüze dikkat çekmek istedik. Burdur Gölü 1971'den bu yana hacminin yüzde 40'ını kaybetti. Burdur Gölü'nü bizden sonraki nesillere bırakmak istiyoruz. Gelecek yıllarda bu organizasyonları büyüterek devam ettireceğiz. Gelecek dönemde Burdur, satranç anlamında adından söz ettiren bir il olacak." dedi.

Bahçeşehir Koleji'nde düzenlenen turnuvada 5 ülkeden toplam 325 sporcu 5 kategoride yarışıyor. Turnuva sonunda dereye giren sporculara Burdur Belediyesince toplam 15 bin TL ödül verilecek.
 
Turkish Chess Federation © 2014