English (United Kingdom)Turkish (Turkiye)
banner kayit2

banner kayitliste

 burdur
tsf logo_2015
gsb logo 2019
bahce 150
Göle Yas Belgeseli

gole yasBurdur Gölü Satranç Turnuvası'nda dikkatleri kuruyan Burdur Gölü'ne çekmek için Yönetmen Şafak Türkel'in hazırladığı Göle Yas Belgeselinin gösterimi yapıldı. Ayrıca belediye tüm katılımcılara "Göl yoksa Burdur'da yok" tşörtü dağıttı.


Burdur Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu organizasyonuyla Bahçeşehir Koleji'nde devam eden 2. Burdur Gölü Satranç Turnuvasına katılanların, Burdur Gölü'nün kurumasına karşı duyarlı olmaları için de çalışmalar yapılıyor.
Yönetmen Şafak Türkel'in 2014 yılında Burdur'da çektiği, 66. Berlin Film Festivali'nde tüm dünya sinemacılarının izlediği ve Maltepe Üniversitesi En İyi Belgesel Ödülüne sahip "Göle Yas Belgeseli" bir kez de turnuvaya katılan sporcular için beyaz perdeye konuldu. Ayrıca Burdur Belediyesi tarafından turnuvaya katılan 200 sporcuya "Göl yoksa Burdur'da yok" tşörtleri dağıtıldı.
Göle Yas Belgeselinin turnuvaya katılan sporcular için beyaz perdeye konulduğu gösterimde konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Başgül, Burdur Gölü için yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Burdur Gölü'nün kuruduğu alanı verilerle katılımcılara gösteren Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Başgül, "Burdur Gölü Ramsar Sözleşmesiyle korunan önemli bir alandır. Son 40 yılda Burdur Gölü'nde %40'lara varan bir azalma var. Bu konuda çalışmalar yapılıyor, en kısa zamanda çözüme ulaştırmak istiyoruz. Gölün kurumasıyla ilgili tespitlerin yapılması için akademisyenler çalışıyor ama buharlaşma, barajlar gölün kuruması için etkili. Başka kaynaklardan su getirilmesi için çalışmalarımız sürüyor. Ayrıca Göle Hayat Derneği, Burdur Belediyesi, Burdur Valiliği, MAKÜ, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Burdur Gölü'nün kurumasına karşı çalışmalarını yürütüyor." dedi.

 
gol bahcesehir-2 gol bahcesehir-3 

 
Turkish Chess Federation © 2014